TEHNICA

>> luni, 22 noiembrie 2010

Cum desenam o mana

Sa nu va inchipuiti ca este mai greu sa desenezi o mana decat alte lucruri, pentru ca nu e deloc asa.
Atunci cand invatati sa desenati o mana, trebuie sa va familiarizati mai intai cu structura de baza a mainii si cu proportiile : proportiile degetelor, ale degetului mare, ale palmei, ale dosului palmei. Daca mai si exersati putin sunteti pe drumul cel bun si-n curand veti desena maini asemanatoare cu cele din realitate.

 In imaginea alaturata mi-am desenat propria mana, in scopuri pedagogice.
Observati unde incepe mana efectiv : zona unde bratul se prelungeste cu incheietura, indicata in cadrul desenului prin linia 1.







Linia 2 indica primul rand de articulatii. Aceste articulatii reprezinta baza degetelor. In acest punct se opreste “corpul” mainii si incep degetele. « Corpul » mainii se suprapune cu palma, pe cealalta parte a mainii.
Trunchiul sau corpul mainii incepe la linia 1 si se termina la linia 2, asa cum se vede in aceasta schita.







 Linia 3 indica zona in care se termina degetele. Observati ca trunchiul mainii (cuprins intre linia 1 si linia 2) are aproximativ aceeasi lungime cu cea a degetelor (cuprinse intre linia 2 si linia 3).
Chiar daca aceste dimensiuni nu sunt exacte, aproximarea lor va ajuta sa invatati sa desenati maini (sau orice alta parte a corpului omenesc).
Ca pentru orice alt desen, si in cazul mainii trebuie sa gasiti proportiile generale… si, odata ajunsi in acest punct, sa o luati de la zero, pentru a reda toate detaliile cu acuratete. 



  
Al doilea sir de articulatii (linia 4) este situat aproximativ la jumatatea distantei dintre primul sir de articulatii (linia 2) si linia care marcheaza capatul degetelor (linia 3).










 
Observati ca degetul mare incepe cu aproximatie in mijlocul trunchiului mainii (A).
Daca degetul mare ar fi lipit de “trunchi”, varful lui s-ar termina in dreptul primului sir al articulatiilor degetelor.  Daca vreti sa va convingeti, priviti-va propria mana cu atentie. !

















0 comentarii:

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP