STILURI DE PICTURA

>> marți, 28 septembrie 2010


Pictura in ulei

Cu putina practica, pictura in ulei poate ajunge la tente subtile si la o compozitie minunata. Daca uscarea este extrem de lunga, la suprafata intre 2 si 15 zile si in profunzime intr-un an, avantajul este ca se pot face retusuri si modelari. Pentru inceput, aveti nevoie de cele trei culori complementare, negru, alb si alte cateva culori in functie de gusturile dumneavoastra. Preferati intotdeauna uleiurile de aceeasi marca pentru a evita problemele de amestec. Veti avea nevoie de o carpa, de diluant pentru a lichefia pictura, de white-spirit si de sapun pentru a curata pensulele, de o paleta, un suport si un sevalet.

Pictura acrilica

Tehnica mai recenta decat pictura in ulei, pictura acrilica are numeroase atuuri: uscare rapida, usurinta in aplicare, diluare in apa si rezistenta. In plus, nu murdareste, nu lasa practic nici un miros si se foloseste pe numeroase suporturi. Este o metoda ideala pentru debutanti, mai ales din punctul de vedere al materialului folosit: pensule, o paleta, apa si un suport. Cu putin exercitiu, puteti realiza efecte apropiate de cele ale tehnicii in ulei, guasa sau acuarela. De tinut minte ca pictura acrilica nu permite retusuri deoarece se usuca repede.

Acuarela

Prin marea bogatie de culori, acuarela se deosebeste de celelalte tehnici prin delicatetea si transparenta culorii. Ca o regula de retinut, incepeti prin a folosi culori deschise si suprapuneti dupa aceea culorile inchise. Atentie, singurul alb de care dispuneti este cel al hartiei, deci ramane la alegerea dumneavoastra locurile in care il veti pastra. Acuarelaeste ideala pentru cei carora le place sa picteze in aer liber deoarece materialul nu este greu de transportat. Acesta se rezuma la o cutie de culori, o hartie speciala pentru acuarela, o pensula, apa si o carpa. Mic sfat: nu lasati acuarela prea mult la soare, riscati sa se decoloreze.

Guasa

Guasa este o pictura in apa asa-zisa opaca: permite pictura cu culori deschise peste tente inchise. Guasa este perfecta pentru incepatori deoarece nu necesita costuri ridicate, se usuca rapid si se foloseste usor. Prin excelenta folosita la scoala, acest tip de pictura se poate retusa. Folositi deci o hartie groasa deoarece o hartie prea subtire risca sa se rupa.

0 comentarii:

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP